Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan ve çocuklar için düzenlenen sömestr kampları sona erdi.

Yarıyıl tatilini bilim ve teknolojiyi öğrenerek geçirmek isteyen katılımcılar bir günden beş güne kadar değişen sürelerdeki kış kampı programlarında hem eğlenceli bir tatil geçirdiler hem de uzayı daha yakından tanıma şansı buldular.

Uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi merkezi Uzay Kampı Türkiye’nin, yarıyıl tatiline özel sunduğu programlar KKTC’den ve Türkiye’nin; Antalya, Samsun, Şanlıurfa ve Malatya’nın da aralarında olduğu 18 farklı ilinden gelen ziyaretçilerin katılımıyla sona erdi. Tatillerini 7-10 yaş aralığındaki çocuklarıyla birlikte değerlendirmeyi tercih eden, ebeveynlerin ilgi gösterdiği 2 günlük “Aile-Çocuk Uzay Kampı”,9-15 yaş arası öğrenciler için oluşturulan 2 günlük “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası”, 5 günlük Uzay Yolcuları ve 1 günlük “Uzay Serüveni” programları büyük ilgi görürken, 10-13 yaş grubu için oluşturulan "Mars’a Seyahat katılımcıları en çok “Nesil Mars” interaktif sergi alanını beğendiklerini söylediler.

Eğlenceli ve eğitsel etkinliklerle donatılan programlara katılan öğrenciler Mars’ta kurulacak bir koloniyi ve çalışma alanlarını anlatan “Nesil Mars” alanını yakından tanımanın yanı sıra; NASA tarafından dizayn edilen astronot simülatörlerinin kullanılması, dijital yıldızevinde astronomi dersleri, Hurricane 360 VR ve Riot 3D simülatörlerinde sanal gerçeklik, Discovery uzay mekiği ile sanal uzay uçuşuMakey makey atölyesinde deneylerin yapılması gibi bir çok uygulamalı etkinliğe de katıldılar.

BASINDAN BÜYÜK İLGİ

Yarıyıl tatilinde düzenlenen programlar basında da geniş yer buldu. Habertürk TV Kanalı yetkilileri, programları Uzay Kampı Türkiye’den yaptıkları canlı bağlantıyla tanıttılar.

Bir diğer konuğumuz da Demirören Haber Ajansı oldu.

UZAY KAMPI YAZ TATİLİNDE DE DEVAM EDECEK

Grup rezervasyonu yapılması halinde okul yılı boyunca özelleştirilebilen programlar sunulmaya devam edilirken yaz tatilinde de 7-18 yaş aralığı için farklı içerikte yaz kampı seçenekleri sunulacak.

Çocuklar için yaz kamplarında robot tasarımlarıyla problem çözme becerileni geliştiren Robot Aktiviteli Yaz Kampı ve Galaktik Yaz Kampı hem eğitimi hem de eğlenceyi bir arada sunulmaya devam edecek. Ayrıca hayal gücünü kullanmak; kodlama ve tasarım yapmak isteyen katılımcılar için de bu yıl ilk defa uygulanacak olan Minecraft Yeni Ufuklar ve Space Maker Yaz Kampı programları da sunulacak.

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

2024 Çocuklar İçin Yaz Kamplarına Kayıtlar Başladı! Türkiye'nin Eşsiz Eğitim Merkezinde 7-15 Yaş Grubu İçin Yaz Kampı Eğlencesi ve Eğitim Bir Arada!

15.12.2023
Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Yılın en kısa günü ve “astronomik kışın” ilk günü olma özelliği taşıyan kış gün dönümünün zamanı geldi!

21.12.2023
Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Merhaba, geleceğin uzay kaşifleri! Güneş sistemi boyunca müthiş gerçekler ve harika karşılaştırmalarla canlanan gezegenlerle dolu, bu dünya dışı yolculuğa hazır olun.

18.07.2023
Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler? Uzay ortamı insanlar için tehlikeli midir? Bu yazımızda astronot kıyafetlerini inceledik.

13.09.2020
ARTEMİS - BEKLENEN AY GÖREVİ

ARTEMİS - BEKLENEN AY GÖREVİ

NASA, 2024 yılında ARTEMİS Göreviyle Ay’a yeniden insanlı görevleri başlatmayı hedefliyor. Buradaki ana hedeflerden biri, her ne kadar Ay yüzeyinde kalıcı bir yerleşke kurmak gibi görünse de aslında hedef çok daha büyük.

26.04.2023
BU YAZ UZAYI KEŞFEDİN!
Üste Çık