Yıl boyunca sunduğu konaklamalı programlar dışında, özellikle İzmir'de yaşayan ailelerin çocuklarıyla gitmeyi tercih ettikleri, daha kısa süreli günlük gezi programları da sunan Uzay Kampı Türkiye, “Ailelere Özel Günlük Uzay Kampı Turu” ve “Astro Tur” programlarını 2019 yazında da uygulayacak.

Çocuğuyla birlikte kaliteli zaman geçirip, farklı bir deneyim yaşamak ve Uzay Kampı Türkiye’yi yakından tanımak isteyen ailelerin talepleri doğrultusunda oluşturulan günlük gezi turları programlarına hazırlıklarımız başladı. İzmir’de faaliyet gösteren, Dünya’da bir eşinin sadece ABD’de olduğu kampımzda, sınırlı sayıda başvurunun kabul edileceği günlük bilim turlarına kayıtlar web sitemizden online olarak yapılacak.

İzmir’deyseniz ya da tatil için gelmeyi planlıyorsanız ve de sınırlı zamanınız varsa, çocuğunuzla birlikte katılabileceğiniz bilim gezilerimizi kaçırmayın!

AİLELERE ÖZEL GÜNLÜK UZAY KAMPI TURU

Çocuklarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen ve farklı, alternatif yer arayışında olan ailelerin tercih ettiği günlük aile turları 30-31 Temmuz tarihlerinde uygulanacak.

7-15 yaş arasındaki öğrencilerin 1 yetişkinle birlikte katılabildiği, “Ailelere Özel Günlük Uzay Kampı Turu” nda Nesil Mars İnteraktif Sergi Alanında Mars’ta kurulması planlanan yaşam alanları hakkında detaylı bilgiler verilecek. Programda ayrıca; uzayda uygulanan topraksız tarım örneği, dijital yıldızevinde astronomi dersi, “Makey Makey” istasyonunda uygulamalı STEAM aktiviteleri, eğlenceli bilimsel deneyler ve simülatör gösterisi gibi etkinlikler de bulunuyor.

PROGRAM ÖRNEĞİ

13.45 Uzay Kampı Türkiye'ye Varış / Program Tanıtımı
14.00 MaKey MaKey İstasyonu
14.30 Uzayda Tarım / Mars Turu
14.45 Simülatör Tanıtım Turu*
Çok Eksenli Simülatör (MAT)
Uzay İstasyonu Hareket Eğitimi Simülatörü (SSMT)
1/6 Yerçekimi Koltuğu
Sıfır Yerçekimi Duvarı (ZERO G)
İnsanlı Manevra Ünitesi (MMU)
5 Derece Hareket Serbestliği Simülatörü (5DF)
15.15 Planetaryum
15.45 Discovery Uzay Mekiği, Yer Kontrol Merkezi ve Uzay İstasyonu Turu
16.00 Uzay Giysilerini Tanıyalım
16.15 Uzayda Yaşam
16.45 Eğlenceli Bilimsel Deneyler / Simülatör Gösterisi*
17.00 Uzay Kampı Türkiye'den Ayrılış
(*) Simülatörler bu programda kullanılmamaktadır.

Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayın.

ASTRO TUR

Uzay ve astronomi meraklısı yetişkinlerin de bireysel olarak katılabildiği Astro Tur Programı 07-21 Ağustos tarihlerinde uygulanacak.

9-12 yaş arasındaki çocukların bir yetişkinle birlikte, 13 yaş ve üzerindeki katılımcıların tek başlarına dahil olabildiği astronomi ağırlıklı “Astro Tur” programında; NASA tasarımlı astronot simülatörlerinin çalışma prensipleri anlatılıp simülatör gösterisi yapılacak. Katılımcıların sihirli kürede güneş sistemi eğitimi, gök atlası yapım atölyesi ve teleskopla gökyüzü gözlemi gibi etkinliklere katılarak uzayla ilgili merak edilen sorularına cevap bulabilecekler.

PROGRAM ÖRNEĞİ

19.45 Uzay Kampı Türkiye'ye Varış / Program Tanıtımı
20.00 Sihirli Kürede Güneş Sistemi
20.30 Eğitim Merkezi Turu*
Çok Eksenli Simülatör (MAT)
Uzay İstasyonu Hareket Eğitimi Simülatörü (SSMT)
1/6 Yerçekimi Koltuğu
Sıfır Yerçekimi Duvarı (ZERO G)
İnsanlı Manevra Ünitesi (MMU)
5 Derece Hareket Serbestliği Simülatörü (5DF)
20.45 Gök Atlası Yapımı Atölyesi
21.30 Teleskopla Gezegen ve Yıldız Gözlemi**
22.00 Dijital Planetaryumda Konum Astronomisi
23.00 Simülatör Gösterisi
123.15 Uzay Kampı Türkiye'den Ayrılış
(*) Simülatörler bu programda kullanılmamaktadır.
(**) Hava şartları ve gök cisimlerinin konumuna bağlı olarak; Mars, Jüpiter, Satürn, Ay ve belli başlı yıldızlardan bir veya birden fazlasının gözlemi yapılır.

Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayın.

ÇOCUKLARI EĞLENCE DOLU BİR YAZ BEKLİYOR!

Çocuk ve gençlerin ayrıcalıklı bir deneyim yaşadıkları Uzay Kampı Türkiye, yaz süresince Türkçe ve İngilizce yaz kampları seçenekleriyle sunacağı 2019 uluslararası gençlik kamplarında yurt içinden ve yurt dışından öğrencileri ağırlayacak. Apollo Haftası ve Asteroit Haftası gibi özel konseptli oluşturulan 6 Günlük Yaz Kampı programları ve diğer yaz kampı seçenekleri ağustos sonuna kadar devam edecek.

Türkiye’nin Uzaydaki Yeri: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek

Türkiye’nin Uzaydaki Yeri: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek

Gökyüzü, insanlık tarihinde daima bir gizem kaynağıydı. Anadolu toprakları, binlerce yıl boyunca bu gizemi gözlemleyerek, yıldızların altında birçok medeniyeti ağırladı. Günümüzde ise Türkiye, bu gizemli uzay yolculuğunda yeni bir döneme imza attı.

12.03.2024
Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

2024 Çocuklar İçin Yaz Kamplarına Kayıtlar Başladı! Türkiye'nin Eşsiz Eğitim Merkezinde 7-15 Yaş Grubu İçin Yaz Kampı Eğlencesi ve Eğitim Bir Arada!

15.12.2023
Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Yılın en kısa günü ve “astronomik kışın” ilk günü olma özelliği taşıyan kış gün dönümünün zamanı geldi!

21.12.2023
Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Merhaba, geleceğin uzay kaşifleri! Güneş sistemi boyunca müthiş gerçekler ve harika karşılaştırmalarla canlanan gezegenlerle dolu, bu dünya dışı yolculuğa hazır olun.

18.07.2023
Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler? Uzay ortamı insanlar için tehlikeli midir? Bu yazımızda astronot kıyafetlerini inceledik.

13.09.2020
BU YAZ UZAYI KEŞFEDİN!
Üste Çık