Uzay Kampı Türkiyenin, eğlenceli ve eğitsel aktivitelerle dolu 2019 yaz kampları için geri sayım başladı.

Uzay Kampı Türkiyenin, 7-18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik sunduğu, eğlenceli ve eğitsel aktivitelerle dolu 2019 yaz kampları için geri sayım başladı. 

Haziran-ağustos ayları boyunca sunulacak 6 günlük yaz gençlik kamplarına 31 Mayıs’a kadar yapılacak başvurularda  erken kayıt indirimi uygulanacak!

2019 GENÇLİK KAMPLARI

7-18 yaş arasındaki öğrencilerin yaz tatillerinde dinamik ve eğlenceli eğitimlerle keyifli anılar biriktirerek hayat boyu unutamayacakları bir deneyim yaşayacakları 2019 yaz bilim kamplarında; yorum yapabilen, problem çözme yetisine sahip, analitik düşünebilen, çözüm yolları için araştırmacı, yenilikçi ve hayal gücünü kullanabilen bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. 

Türkçe ve İngilizce dillerinde uygulanabilen Yaz Gençlik Kamplarına katılan gençler;

• NASA tasarımlı simülatörleri kullanarak uzay teknolojisini yakından tanırlar, matematik ve fen bilimleriyle olan ilişkisini öğrenirler.
• Çevrelerine ve teknolojiye karşı farkındalıklarını geliştirirler.
Uluslararası yaz kampı programlarında kendilerini yabancı dilde ifade etme becerilerini geliştirirler.
STEAM yaklaşımıyla; 21’inci yüzyılın eğitim sistemine uygun olarak takım çalışması, inovasyon, kodlama ve problem çözme gibi konularda eğitim alırlar.

Galaktik Yaz Kampı (6 Gün)

Yaş Grubu: 9-15
Başlangıç: Pazar (13.00-16.00)
Bitiş: Cumartesi (10.30 Mezuniyet Töreni)

9-15 yaş arası gençlerin, astronot simülatörleriyle eğitim, dijital gezegenevinde astronomi dersleri, roket yapımı ve fırlatılması, özel sunumlar gecesi, havuz aktiviteleri, barbekü partisi gibi etkinliklerle uzay bilimleri alanında eğitim alırlarken aynı zamanda aktif olarak eğlenip eşsiz bir deneyim yaşayabilecekleri yaz gençlik kampıdır.

Türkiye’den ve yurt dışından gelen çocukların uluslararası programlarda küresel arkadaşlıklar kurabilecekleri, Türkçe ve İngilizce sunulacak Uluslararası Yaz Kampı programlarına aralarında; Türkiye’nin farklı illerinden ve Çin, Mısır, İngiltere, Yunanistan, İtalya ve ABD gibi ülkelerin de aralarında olduğu 20'den fazla ülkeden çocuğun katılması bekleniyor. Galaktik Yaz Kampları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Robot Aktiviteli Yaz Kampı (6 Gün)

Yaş Grubu: 9-15
Başlangıç: Pazar (13.00-16.00)
Bitiş: Cumartesi (10.30 Mezuniyet Töreni)

Galaktik Yaz Kampı programlarındaki etkinliklere ek olarak robotların uzay çalışmalarındaki kullanımlarının aktarıldığı programda, gençler STEAM uygulamalarıyla robotik tasarımlar yaparlar, algoritma ve dizileri öğrenerek bilgisayarda robotik kod yazarlar ve tasarladıkları robotları yönlendirirler. Eğlenceli etkinliklerin yanı sıra Robot Aktiviteli Yaz Kampı’nda katılımcıların problem çözme ve analitik düşünme becerilerinin gelişimine odaklanılmaktadır.

Space Maker Yaz Kampı (6 Gün)

Yaş Grubu: 13-15
Başlangıç: Pazar (13.00-16.00)
Bitiş: Cumartesi (10.30 Mezuniyet Töreni)

İnsanın üretme ve paylaşma güdüsünün, teknolojinin sunduğu imkanlarla birleşerek somut örneklere dönüştüğü bir akım olarak tanımlanan “maker” (yapıcı) hareketi, uzay bilimleriyle entegre edilerek sunulmaktadır. STEAM öğrenme yaklaşımlarıyla desteklenmekte, grafik programlara dilleri öğretilerek hayal gücünün elektronik devreler ve bileşenler aracılığıyla tasarıma dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Space Maker Yaz Kampı Programında katılımcılar proje planlaması, yönetimi, bütçelendirme ve tanıtma gibi aşamalardan oluşan atölyelere katılırlar; 3D yazıcılarla tasarım yaparak günümüzdeki üretim ve dağıtım sistemlerini değiştirecek geleceğin teknolojisini yakından tanırlar. 

Minecraft Yeni Ufuklar (3 Gün)

Yaş Grubu: 9-13
Başlangıç: Pazar (15.00-16.00)
Bitiş: Çarşamba (14.00 Mezuniyet Töreni)

Microsoft’un birkaç yıl önce satın aldığı ve çocukların oyun oynarken öğrenmesini amaçlayan güncellemelerle sürekli geliştirerek sunduğu Minecraft Eğitim Sürümü, Uzay Kampı Türkiye’de uygulanacak yeni programa entegre edildi. Minecraft Yeni Ufuklar programında katılımcılar; küplerle yaratılan sanal dünyada yaratıcılıklarını tetikleyici çalışmalar yaparken aynı zamanda 3 boyutlu düşünme yetilerini de geliştirip kodlamanın temellerini öğrenecekler.

Mars’a Seyahat (2 Gün)

Yaş Grubu: 10-13
Başlangıç: Pazar (15.00-16.00)
Bitiş: Salı (15.30 Mezuniyet Töreni)

2030’lu yıllarda Mars’a yapılması planlanan ilk insanlı uçuşun hazırlıklarıyla bilim dünyasında tüm dikkatleri üzerine çeken Mars, bu programla detaylı olarak ele alınıyor. Katılımcılar Mars’a Seyahat programında, littleBits™ eğitim kitleri ile kendi Mars Keşif Araçlarını oluşturarak NASA bilim adamlarının yeni dünyaları nasıl keşfettiklerini öğrenecekler. Aynı zamanda yepyeni Nesil Mars İnteraktif Sergi alanında 3D Haritalama ile film gösterimleri ve gerçekçi Habitat Modülleri ile “Mars Nesli”ni keşfedecekler. Mars’a Seyahat Programı hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Yıldızlar ve Gezegenler Macerası (2 Gün)

Yaş Grubu: 9-15
Başlangıç: Cuma (15.00-16.00)
Bitiş: Pazar (09.00 Mezuniyet Töreni)

Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında bilinçlendirmeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış programdır. Discovery Uzay mekiği modeli ve uzay istasyonu entegrasyonuyla sanal uzay uçuşu, astronot kıyafetleri ve temel astronomi eğitimleri, astronot simülatörlerinin kullanılması gibi pek çok aktiviteyle takım çalışması, zaman yönetimi ve problem çözme yeteneklerinin geliştirildiği bir hafta sonu programı olarak sunulmaktadır. Yıldızlar ve Gezegenler Macerası hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Aile-Çocuk Uzay Kampı (2 Gün)


Yaş Grubu: 7-11 yaş arası 1 çocuk ve ebeveyn
Başlangıç: Cuma (17.00-18.00)
Bitiş: Pazar (11.00 Mezuniyet Töreni)

Bir ebeveyn (veya 18 yaşından büyük refakatçi) ve bir çocuğun birlikte katıldıkları aile kamplarında, ailelerin birlikte keyifli zaman geçirebilmeleri ve çocukların ebeveynleriyle olan iletişimlerini geliştirip, özgüven kazanmaları hedeflenmektedir. Katılımcılar, uzay istasyonu ve uzay mekiğiyle uçuş görevi, model roket yapımı ve fırlatılması, simülatör kullanımı gibi takım çalışması gerektiren etkinlikler de birlikte yer alarak kaliteli zaman geçirecekler ve programa katılan diğer aileler birlikte yeni dostluklar edinecekler. Aile - Çocuk Uzay Kampı Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Astro-Macera (1,5 Gün)

Yaş Grubu: 16-18
Başlangıç: Pazartesi (10:00)
Bitiş: Salı (16.00 Mezuniyet Töreni)

Uzay istasyonu ve uzay mekiği entegrasyonuyla 1 saatlik sanal uzay uçuşu görevi, 3D yazıcılarla workshoplar, uzay kıyafetleri, teleskopla gökyüzü gözlemi, dijital gezegenevinde konum astronomisi eğitimi, NASA tasarımlı astronot simülatörlerinin kullanılması gibi aktiviteleri içerir. Astro - Macera Programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Türkiye’den ve yurt dışından gelen çocukların uluslararası programlarda küresel arkadaşlıklar kurabilecekleri, Galaktik Yaz Kampı, Space Maker Yaz Kampı ve Robot Aktiviteli Yaz Kampı programlarına 31 Mayıs 2019 tarihine kadar yapılan kayıtlarda  erken kayıt indirimi uygulanacak!

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

Çocuklar İçin Benzersiz Yaz Kampları!

2024 Çocuklar İçin Yaz Kamplarına Kayıtlar Başladı! Türkiye'nin Eşsiz Eğitim Merkezinde 7-15 Yaş Grubu İçin Yaz Kampı Eğlencesi ve Eğitim Bir Arada!

15.12.2023
Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Kış Gün Dönümü: “En Karanlık Gün”

Yılın en kısa günü ve “astronomik kışın” ilk günü olma özelliği taşıyan kış gün dönümünün zamanı geldi!

21.12.2023
Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Güneş Sisteminde Bir Tatile Ne Dersiniz?

Merhaba, geleceğin uzay kaşifleri! Güneş sistemi boyunca müthiş gerçekler ve harika karşılaştırmalarla canlanan gezegenlerle dolu, bu dünya dışı yolculuğa hazır olun.

18.07.2023
Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler?

Astronotlar Neden Uzay Giysisi Giyerler? Uzay ortamı insanlar için tehlikeli midir? Bu yazımızda astronot kıyafetlerini inceledik.

13.09.2020
ARTEMİS - BEKLENEN AY GÖREVİ

ARTEMİS - BEKLENEN AY GÖREVİ

NASA, 2024 yılında ARTEMİS Göreviyle Ay’a yeniden insanlı görevleri başlatmayı hedefliyor. Buradaki ana hedeflerden biri, her ne kadar Ay yüzeyinde kalıcı bir yerleşke kurmak gibi görünse de aslında hedef çok daha büyük.

26.04.2023
BU YAZ UZAYI KEŞFEDİN!
Üste Çık